Polyamory: Married and Dating

Den amerikanska TV-kanalen Showtime sänder just nu reality-serien Polyamory: Married and Dating. Sex 25-minuters-avsnitt har visats. Det sjunde och sista för denna säsong sänds i kväll. Programmen går att ladda ner från nätet för den som tycker att det känns okej.

För den intresserade finns mycket att läsa om polyamori på nätet och i diverse självhjälpsböcker, men i Polyamory: Married and Dating skildras för första gången polyamori i praktiken. Som tittare får vi se hur det går till att leva polyamoröst och vad det faktiskt innebär för de som gör det.

Serien är ärlig och trovärdig, fylld med både djup och vardag. Det finns inga tendenser till freakshow. Tvärtom skildras deltagarna som vanliga människor som skiljer sig från andra bara genom att de valt att leva annorlunda.

Serien följer två konstellationer. Lindsey, Anthony och Vanessa är ihop med varandra och bor dessutom ihop. Kamala är gift med Michael och Jennifer med Tahl. De fyra bor tillsammans och är varandras älskare.

Det är mycket sex och naket, utan att det blir konstlat eller frieri till publiken. Programmen är också fyllda med samtal. Det råder ingen tvekan om att polyamori kräver mycket av den varan. Men framför allt är det mycket känslor, allt från förskräcklig svartsjuka till euforisk glädje. Det är gripande och det bästa jag sett på länge!

21 augusti 2012 av henrik
Kategorier: tv | Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Obligatoriska fält är märkta med *